Haeundae Beach

I söndags var vi på Haeundae beach, östra delen av Busan. Det finns ett antal stränder här i Busan, men denna anses vara bäst så vi tog tunnelbanan och åkte dit! I tunnelbanan stod en man med en bärgsprängare och spelade koreansk musik. Han ville göra reklam för musiken och höll en muntlig framställning om albumet man kunde köpa. Han vände bärgsprängaren åt olika håll så alla kunde få njuta lika mycket av musiken…

På Haeundae beach finns en lång strandpromenadväg till en fyr, och som alla andra stränder finns möjligheten att hyra solstolar, parasoller och badringar.
I Sydkorea är det inte vanligt att man flashar med kroppen. Koreaner brukar bada med kläder på och gärna en solhatt till. De glider runt på sina gula badringar max 3 meter från strandkanten. Simmar man längre ut tror de tydligen att man är galen. Vattenscooterpoliser ser helt enkelt till att ingen simmar längre ut än till bojarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Man blir ganska uttittad om man solar eller badar i bikini, eftersom det är ”fotomodeller som vill visa upp sina kroppar” som gör det. Men som tur var fanns många västerlänningar där så det kändes precis som vanligt.
Sofie och jag såg senare på eftermiddagen en snubbe som filmade på stranden så vi fjantade oss lite framför kameran. Tills vi senare förstod att de var svenskar (de enda svenskarna vi hittills träffat)! Inga mindre än Hans Fahlén & CO från TV4:s Spårlöst. De sökte efter någons biologiska förälder och var såklart nyfikna, som många andra här, vad vi gör i ett land som Sydkorea.

Till sist åt vi på två olika restauranger och ett glasställe innan vi åkte hem igen. Roligt var det! Många skratt och tårar.

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s