Dormitory

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi bor som sagt på Wongbee hall, ett dormitory som innehåller allt vi behöver. Vi bor på våning 2 som egentligen är våning 5 eftersom det finns 3 basement : B1, B2 och B3.

B1
Här finns en matsal där de flesta äter både frukost, lunch och middag. Alla måltider innehåller ris och kimchi. Allt är doppat i chili så maten är stark, även frukosten, något man får vänja sig vid. Vill man ha västerländsk frukost (vitt rostat bröd, marmelad, cornflakes och mjölk) så kan man äta frukost mellan kl 7-8 annars finns den koreanska mellan 8-9. Men de flesta av oss äter såklart den koreanska.

Man ställer sig i kö, blippar sitt kort, tar en matbricka och en skål. Därefter tar man pinnar och en sked för att sedan gå vidare till upphällning av maten. Vi kan med glädje meddela att alla nu har lärt sig att äta med pinnar då gafflar inte finns tillgängliga.

B2
Här finns ett gym och killar som inte vet hur man ska använda maskinerna. Har sett dem skada sig många gånger. Här finns annars mycket kul, löpband, rockringar , fria vikter, även en maskin som tydligen används för att träna bort kärlekshantagen. Men vi förstår oss inte riktigt på den för man står bara och gungar fram och tillbaka utan motstånd!

I B2 Finns även en kiosk vid namn Gs25 som i princip är öppen dygnet runt. Här finns allt man kan tänkas behöva t.ex ris, frukt, chips, mikro, bankomat mm.

Nu har vi varit här i två veckor, våra kläder började lukta så vi testade tvättmaskinerna. De får betyget C-, kläderna luktar gott men fläckar försvinner inte.

B3
Längst ner i B3 är entrén och ett vaktmästarkontor med tillhörande vaktmästare. Han har inte varit till så stor hjälp för oss, han förstår inte engelska, vi förstår inte koreanska, men det är alltid trevligt att höra honom prata.

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s