Skolstarten

Första veckan i skolan är alltid hård, hur mycket man än försöker förbereda sig så kommer det alltid som en chock när man återigen sitter där i en föreläsningssal och kurserna drar igång. För oss var det inget undantag, men det var inte samma gamla vanliga. Första veckan på PNU (Pusan National University) används till att byta kurser om man inte är nöjd. Så första veckan har vi yrat runt och testat en mängd olika kurser för att hitta några som vi tycker verkar intressanta och samtidigt har en lärare som pratar förståelig engelska.Detta bildspel kräver JavaScript.

5 kurser skulle vi få ihop, det har vi lyckats med. Vi ska nu läsa: English composition, English conversation, Interpreting the world’s media, Consumer behavior och Korean reading and writing. 

3 av de 5 kurserna har lärare från USA, de är väldigt olika men väldigt underhållande. Lärarna har, precis som vi, svårt med de koreanska namnen så alla elever har ett smeknamn. De har tagit ett amerikanskt namn, vi har Kate, Paco, Jake för att nämna några av de vanligare. Sen har vi även en kille som valt namnet Jane och en kille som valt namnet ”dummy”, inte helt säkra på att han förstår vad det betyder.

Även våra killar har lyckats få smeknamn, inga amerikanska dock. Carl har tack vare sin längd och frisyr fått smeknamnet ”Ninja”. Hamon lyckades under en lektion få namnet ”Warrior”. Men han och John kallas numera för ”The gays”. Katarina råkade skriva fel i ett meddelande till sin buddy, hon skulle skriva att hon skulle ta med sig ”The guys” men det råkade bli ”The gays”, lätt hänt.

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s