Oncheonjong

Detta bildspel kräver JavaScript.

(Tina skriver) Jag har alltid fascinerats av graffitikonst. Under Oncheonjongs tunnelbanestation kan man se den bästa koreanska graffitin. Graffitimålningarna är ibland dolda, det var kanske därför jag inte hittade all konst som sträcker sig 1 km norrut längs floden från Oncheonjeong. Många bilder har jag tagit själv, men vissa är tagna från ”Busanhaps” hemsida.

Koreansk gatukonst är helt unik i jämförelse med andra graffitikulturer runtom i världen. Graffiti har importerats från Amerika och Japan innan den satte sitt spår i länder som Korea. En känd graffitimålare ”Hudini” har startat ”korean style painting” och han menar att den mest markanta skillnaden mellan amerikansk och koreansk graffiti kanske inte är själva konsten, utan allmänheten som tittar på den. I Korea är medborgarna mycket mer mottagliga för offentlig konst som skapas av medborgarna. Riktigt coolt.

Längs vägen fanns även utomhusgym och många koreaner står och rockar med stora tunga ringar. Jag förstår inte riktigt hur de gör. För vissa ringar påminner om bildäck, de är så feta. Det ser ungefär ut som att de står och mediterar när de rockar med sina gigantiska bildäcksringar…

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oncheonjong

  1. :) skriver:

    Saknar dig gumman!!

  2. :) skriver:

    Snygga målningar också,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s