Jusangjeolli Cliffs / Yakcheonsa temple / Saeseom

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jusangjeolli Cliffs
Jusangjeolli är ett kulturellt monument på Jeju Island. Jusangjeolli bildades när lavan från Mount Hallasan bröt ut. Klipporna består av stenpelare formade som kuber eller hexagoner i olika storlekar. De 20 m höga klipporna är en populär plats för högvatten och havsfiske. Väldigt vackert!

Yakcheonsa temple
I Yakcheonsa templet välkomnas gästerna av en 5 meter hög Vairocana staty, den högsta i Korea, på en 4 meter hög piedestal. Väggarna består av stora porträtt av Buddha. Templet är känt just för att det är så pass stort (2652 m², 3 våningar) och väcker därför stort intresse både bland buddhister och turister.

Saeseom
Längsta gångbron i Sydkorea heter Saeyeongyo Bridge och förbinder Jejus fastland med Seoseam homlen. Saeseom har en fin kvällsvy som brukar kallas för ”Wolgyeondo”, vilket betyder ”ö med mjukt lysande månsken”. Många tog en promenad runt den obebodda ön så då gjorde vi också det. Jag blev ganska förvånad när jag helt plötsligt fick syn på en man som stod och kissade öppet. I Sydkorea handlar ju allt om respekt men den här människan hade väl kanske missat detta helt.

Under dagen åt vi även på en lite finare koreansk restaurang. Jag beställde beef soup men fick bara en beef-bit i som var av mikroskopisk storlek. I Korea är man ofrivillig vegetarian. Jag frågade servitrisen varför jag knappt fick någon beef och hon svarade bara ”Well? it’s Korean style”.

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s