Busan International Firework Festival

Detta bildspel kräver JavaScript.

I den dynamiska och ledande staden Busan lockas många turister. På sommaren finns stränderna som erbjuder surfing och bra häng. Efter sommaren görs hela innerstaden om till Busan International Film Festival och nu den senaste helgen gick halva landets bnp (kändes så i alla fall) till den kända festivalen: Busan Fireworks Festival.

Huvudeventen bestod av en parad (som vi aldrig var på), en K-pop konsert, samt en fyrverkeri show. Det är en kampanj vid namn ”Visit Korea Year 2012” som hålls för att främja koreansk pop-kultur och staden Busan. K-pop konserten var helt okej, men begrep inte riktigt tjusningen med musiken då vi varken förstod språket eller hysterin kring alla artister. Kändes lite som melodifestivalen. Det var roligare att kolla på koreanska publiken än själva artisterna. De skrikande koreanerna stod bara och viftade hej vilt med sina ljuspinnar. En artist bad några från publiken komma upp på scenen och dansa till Gangnam Style och ena tjejen som fick komma upp blev så överhysterisk och neurotisk att hon ramlade omkull flera gånger.

SE HELA SLUTET HÄR
WHITNEY HOUSTON
QUEEN

Busan Fireworks Festival sparkades igång med spektakulära fyrverkerier med specialeffekter, Niagara Falls fyrverkerier, flight of the Phoenix, jetflygplan med mera. Temat var ”Love” och alla fyrverkerier av olika slag visades i takt med musiken. Vi fick gå in i VIP området där alla voluntärer stod och tittade (dock sa de nej till alla korenaer, men när Sofie och jag frågade sa de ja). Vi blev intervjuade av koreanskt TV team 2 gånger. Reportern ställde samma fråga till oss alla och fick samma svar från oss alla (5 ggr): ”I haven’t seen anything like this before, it’s amazing”. Vet inte var det klippet finns, däremot finns Katarina med HÄR, se 06:14.

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s