Korea-EU ICI-ECP Conference

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag, Katarina och Sofie deltog i en tävling, Korea-EU ICI-ECP Conference (ingen aning vad det står för), där man skulle berätta om ”life as an exchange student in Korea”. Konferensen låg i Cheongju som ligger nära Seoul, 3 timmar från Busan. Utbytesstudenter från alla möjliga universitet deltog i tävlingen och vi alla blev bjudna på lyxbuffé till frukost, lunch och middag. Vi bodde på 5 stjärnigt hotell, hade egen pool osv osv. Vi blev ganska chockade alltså, har ju bara längtat efter en riktig säng och nu fick man allt detta. Åt även västerländsk frukost för första gången, en riktigt stor buffé med allt man kan tänka sig. Man fick en egen kock till frukosten också som gjorde omelett, bacon och dylikt till frukosten.

Vi hade med oss en kille, Seung-man Lee, som fungerade som ett stöd under hela resan. Han hade våra bussbiljetter, matkuponger, höll koll på alla tider, allt. Han var så söt. En jättehjälpsam koreansk PHD student som stod ut med tre jobbiga tjejer. Han kändes lite som en pappa. Vi fick 50 000 var i fickpengar ifall vi ville köpa mellanmål för oss själva (300 kr kommer man ganska långt på här i Korea). Behövde vi mer pengar var var det bara att säga till. Hade ingen aning om att man fick så mycket bara för att man var med och representerade Pusan National University. Vi hade egentligen mycket att göra i skolan, men tänkte att det skulle vara fult att ändra sig och tacka nej när vi sagt ja från början.

Introt till vår presentation var rätt rolig. Vår vän DJ-Sandra (SOM KOMMER ÄNDA FRÅN AUSTRALIGEN BARA FÖR ATT HÄLSA PÅ OSS I KOREA NÄSTA VECKA) hjälpte oss att göra en mix av svenska nationalsången och gangnam style låten. Jag var PSY och battlade med Sofie som sjöng opera. Vi hade suttit hela natten för att förbereda en presentation inför det här eventet, alla var trötta, men vi körde järnet och vann tävlingen. Fick 100 000 var.

(Väntar fortfarande på att få min kamera som är på lagning i Sverige)

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s