Asiens största spa

Detta bildspel kräver JavaScript.

Då har man varit på Asiens största spa, Heomsimcheong Spa, som ligger i Ochenjeong (bara en hållplats från vårt universitet). Det första jag och Katarina såg i receptionen när vi skulle betala var en naken koreansk man. Han kom ut och gick in hela tiden, varför kunde han inte bara hålla sig i omklädningsrummet? Var ingen vacker syn precis. Har fått höra av John och Hamon att ”har man en dålig dag så ska man träna och sedan duscha med koreaner, så mår man bättre igen ;)”. En vakt fick gå och säga till blottaren.
Spat är såklart indelat i två delar, en för damer och en för herrar. Dock bastar alla tillsammans. Spat inkluderar ett fullständigt hotell, ett utmärkt bryggeri på den nedre våningen och naturligtvis en full uppsättning av bad och bastu.

Heosimcheong kostar 8000 ₩ (50 kr) för att komma in, värt priset bara för badplats, som ligger i en gigantisk salong formad som en ogenomskinlig kupol. Vi badade i kaffe och green tea, vilade i rum med extra mycket syre, ångbastade, fryste i kallt rum för att återigen basta i 80 grader. Vi satt även under tungt vattenfall som krossade våra nackar och axlar. I varje bastu låg gubbar och snarkade, vilket kändes lite läskigt, för det är ju inte bra för blodtrycket att basta i 80 grader hur länge som helst. Fanns såklart även en TV i varenda bastu, så typiskt Korea… Koreanerna som bastar tar naturligtvis också med sig sina mobiltelefoner… Samsungmobilerna klarar ju allt.

Efter att ha betalat ₩ 2000 extra för en funky pyjamas som påminde om 70 talets skolmatsalgardiner så gick vi ner till den nedre våningen som bjöd på multikulturell stämning. Det serverades 4 rätters och tysk öl, vilket vi inte tackade nej till. Ett bulgariskt band sjöng på flera olika språk och en del berusade koreaner bjöd på fuldans.

Efter spat gick vi på bio eller CGV som det heter här. Det är ju så billigt med bio här (och de finns överallt), kostar kanske 50 kr allt som allt med stor popcorn och cola. Därefter gick vi ut och väntade på att bli upphämtade av en taxi. Nästan så att vi blev lite sura för att vi var tvungna att gå 100 m innan en taxi dök upp.

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s