Busan Gyeongnam Race Park

Detta bildspel kräver JavaScript.

För att komma till Busan Gyeongnam Race Park kan man åka en gratisbuss, men i och med ovädret så tog vi istället en taxi. Snön hade för första gången på fyra år lagt sig som ett stort täcke över Busan. Jag har nog aldrig sett så stora snöflingor i mitt liv. Taxichauffören var helt förbryllad och sträckte ut handen för att känna om snön var på riktigt.

När vi kom fram blev vi överraskade över hur stor parkeringsplatsen var och att det ens var öppet. Busan Gyeongnam Race Park är uppenbarligen en populär plats på sommaren. Parken är som ny, ren och väl genomtänkt. Den har utformats som en underhållningszon för hela familjen och inte bara hard-core spelare.

Under sommaren finns även en känd park ”Family Fun Park” som kallas för Horstory Land (uppenbarligen namngiven av någon som inte har greppat engelskan riktigt). Här finns aktiviteter och åkattraktioner för både vuxna och barn. Tävlingsbanans mittendel nås via en tunnel och är också en del av parken. Där kan man cykla eller åka rollerblade runt en härlig damm medan hästarna galopperar omkring en. Busan Gyeongnam Race Park kan jämföras med High Chaparral då båda är västerninspirerade temaparker.

Korea satsar annorlunda än amerikaner. I huvudbyggnaden som kändes mer som en flygplansterminal än en vadslagningshall vistades hundratals koreaner som hukade sig över sina racing papper och anteckningsböcker. Stämningen var ganska allvarlig och varje spelare verkade ha sin egen formel för att förutsäga vem som skulle vinna. Det krävs avancerade beräkningar och intensiv koncentration. I länder som USA ser man dock mer glada människor som dricker, skrattar och delar tips. Men i Korea som sagt, är det mer som att vara på ett kontor fullt av nervösa matematiker.

Vi tog gratisbussen hem, åt på sushi selfbar (man betalar 50 kr så får man ta hur mycket man vill) och tog en taxi sista biten upp till dormet. Sedan gjorde vi oss i ordning för att ta taxin vidare till Casinot, Thursday party och karaokekväll ☺

Annonser
Det här inlägget postades i Översikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s